Els serveis socials des d'una perspectiva històrica: des de les primeres civilitzacions fins la constitució de 1978 - Garcés Ferrer, Jordi (INFORMACIO PSICOLOGICA)
L’article fa una descripció del desenvolupament del Serveis Socials al llarg de la història de la humanitat, sota l’argument implícit de què les axiologies dominants, les concepcions històriques al voltant de la natura humana, les racionalitzacions del poder social i/o econòmic, han estat les causes fonamentals d’ajudar als desafavorits al llar de la història. Els instruments administratius per fer valdre això, es les que avui es coneix per Serveis Socials.