Actituds i pràctiques lingüístiques de la joventut valenciana

Autores/as

  • Violant Estreder i Ortí Institut Universitari d’Investigació de Psicologia dels Recursos Humans, del Desenvolupament Organitzacional i de la Qualitat de Vida Laboral (IDOCAL) - Universitat de València.
  • Marc Antoni Adell i Cueva Departament de Psicologia Social. Facultat de Psicologia. Universitat de València

Palabras clave:

Coneixement de la llengua, capacitat lingüística, actituds, pràctica lingüística, normalització.

Resumen

Nosaltres hem investigat les conductes lingüístiques dels jóvens estudiants universitaris i el seu posicionament envers la llengua, la seua pràctica i l’estatus atorgat. La mostra poblacional ha estat de 204 jóvens estudiants –entre 19 i 32 anys-, majoritàriament xiques i d’origen valencianoparlant en una meitat. Dels principals resultats de la nostra investigació destaquem que, la pràctica del valencià per part dels jóvens es detecta com a millorable. Altrament, les actituds dels jóvens estudiants envers el valencià no són negatives, mentre que sí que és notable el nombre dels que troben dificultats en l’exercici lingüístic. Complementàriament suggerim tota una bateria de mesures en l’afavoriment de la presència normalitzada de la llengua, a tots els àmbits de relació.

Descargas

Los datos de descargas todavía no están disponibles.

Descargas

Publicado

2013-06-10

Cómo citar

Estreder i Ortí, V., & Adell i Cueva, M. A. (2013). Actituds i pràctiques lingüístiques de la joventut valenciana. INFORMACIO PSICOLOGICA, (104), 112–124. Recuperado a partir de https://www.informaciopsicologica.info/revista/article/view/34

Número

Sección

TEMAS DE ESTUDIO